Vermogens testbank

Sinds 2017 zijn we in het bezit van een 2wd vermogens testbank, hiermee kunnen we onder andere het vermogen meten van uw auto. Dit doen wij met een wheelhub dyno. Dit type bank heeft vele voordelen. Zo heeft deze bank geen problemen met doorslippen van de wielen op de rol die een normale vermogensbank heeft. De auto kan niet van van de rollen lopen, en we hebben geen spanbanden nodig om de auto op te spannen.

Wij kunnen vermogens tot ruim 700 pk meten, maar ook is het in sommige gevallen mogelijk 4 wiel aangedreven auto`s te testen op onze dyno. Neem hiervoor contact op voor meer informatie.We bieden verschillende services, waaronder het gebruik van onze wheelhub dyno, variërend van dyno-runs voor het meten van het motorvermogen tot kalibratie van motorregeleenheden. Natuurlijk is het ook mogelijk om onze dyno-faciliteiten te huren om uw eigen motoren of auto`s te testen of het afstellen van het motor management. Hieronder vindt u meer informatie over verschillende opties, als u meer informatie wilt over dyno huur mogelijkheden of andere diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

Standaard vermogensmeting met vermogens uitdraai 125,- incl bt
w

Zelfs een eenvoudige powerrun op onze wheel hub dyno geeft u een gedetailleerd beeld van hoe uw motor en aandrijving presteren.
Een standaard vermogensmeting bestaat uit 3 series, loggen van de lucht / brandstofverhouding en inlaatspruitstuk druk. U ontvangt verschillende afdrukken, waarop het resultaat van de metingen wordt weergegeven (niet alleen metingen op de wielen, maar ook berekende waarden aan de motor, indien gewenst).
Bel 0541-859594 om een ​​standaard vermogensmeting te boeken.

Hoe voeren we een dyno-run uit?
Eerst selecteren we de dichtstbijzijnde versnelling tot een 1: 1 verhouding mogelijk. De meeste handmatige auto’s hebben een overdrive-topversnelling en dus is de versnelling ervoor normaal gesproken de 1: 1-schijf. Voor automaten is het normaal om ze in Drive “D” te houden, met de meeste automatische transmissies zijn power runs moeilijk uit te voeren omdat ze steeds schakelen. Vervolgens voeren we een rpm-control run uit op 3000 – 4000 rpm om het dyno toerental te synchroniseren met het toerental van de auto.

We kunnen een vermogens run laten lopen over elk toeren-bereik dat gewenst is. Normaal starten we de run bij 1500 rpm en eindigen bij de toerentalbegrenzer of een paar honderd rpm eerder. Onze medewerkers vragen de eigenaar altijd eerst of ze een voorkeur hebben.
De power run is een gecontroleerde power run, en als we de apparatuur op 4000 toeren hebben ingesteld om het maximale RPM voor de run te zijn, dan wat er ook gebeurt, dan gaan we NIET verder.

Onze dyno huren
Chassis dynamometer tijd kan worden gehuurd voor afstellen, diagnostiek, tuning en andere vormen van testen. Dyno tijd kan per uur of in sessies van een halve of hele dag worden gehuurd. Als de huurperiode de geboekte tijd overschrijdt, is het uurtarief van toepassing. Tegen het uur huur tarieven;
• Eerste uur; € 130 incl. BTW
• Tweede uur; € 120 incl. BTW
• Derde en alle volgende uren; € 115 incl. BTW per uur
• Huurprijs halve dag (4 uur); € 450 incl. BTW
• Huurtarieven: hele dag (8 uur); € 900 incl. BTW

Prijsvoorwaarden
Prijzen bestaan uit huur van de dyno en technicus om de dyno te besturen en te laten rijden. Afstellen is de verantwoordelijkheid van de klant.
Als motor-mapping vereist is, neem dan contact met ons op voor meer informatie en prijzen.
De tijd start vanaf het moment dat we beginnen met het bevestiging van het voertuig op de dynamometer en eindigt wanneer het voertuig het dyno ruimte verlaat.
Alle reserveringen moeten 24 uur van tevoren worden gemaakt.
Uw voertuig moet in een staat zijn die geschikt is om op de dyno te rijden. Alle werkzaamheden die worden uitgevoerd om fouten of problemen, hoe ook genaamd, te corrigeren om het voertuig correct en VEILIG te laten werken, worden in rekening gebracht volgens ons standaard werkplaatstarief. Dit geldt voor dyno-vermogen runs en alle werkzaamheden die worden uitgevoerd wanneer het voertuig niet op de dynamometer is gemonteerd. Wanneer het voertuig aan de dyno is bevestigd, wordt ons uurlijks dyno tarief in rekening gebracht.